Çocuk Diş Tedavisi Uzmanı / Doktoru

Çocuk diş tedavisi uzmanı yani çocuk diş doktoru, bebeklik döneminden itibaren yetişkinliğe kadarki süreçte olası diş ve diş eti hastalıklarıyla ilgilenir ve tedavilerini gerçekleştirir. Çocuklarda diş problemleri, diş minesinin zayıf olması gibi çeşitli sebeplerden ötürü yetişkinlere nazaran daha sık görülmektedir. Bir çocuğun sağlıklı ve güçlü bir diş yapısına sahip olması içinse kuşkusuz ki ağız ve diş bakımları, ebeveynler tarafından yapılmalı ve olası durumlarda hemen çocuk diş doktoru yada çocuk diş uzmanı ile görüşerek kontrolleri sağlanmalıdır. İstanbul’da Sancakpte’de bebekler için diş hastalıklarının tedavisi için sizlere hizmet veren Dent Dizayn olarak bizler, çocuklarda diş ve diş eti hastalıklarıyla ilgili detaylı tüm bilgilere bu içerikte yer verdik. Çocuk diş tedavisi uzmanı tarafından yapılan tüm diş tedavilerine değindiğimiz bu içeriğimizde çocuklarda ağız ve diş eti hastalıkları hakkında merak ettiklerinizi bulabilecek ve olası tedaviler hakkında da bilgi edinebileceksiniz.

Çocuklarda Ağız ve Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?

Çürük

Kuşkusuz ki tüm anne babalar, çocuklarının daima sağlıklı bir diş ve ağız yapısına sahip olmasını isterler. Ancak; süt dişlerindeki mine zayıflığı sebebiyle çocuklarda çürük oluşumu yetişkinlere nazaran daha sık görülür. Zira; ağızda yer alan bakteriler sonucu plak oluşumu gözlenir ki bu da asit oluşumuna zemin hazırlar. Yeterli düzeyde yada hiç yapılmayan diş bakımları sebebiyle de çürük oluşumu gözlemlenir.

Diş hassasiyetinin başlaması, ağrı şikayeti, ağız kokusunun varlığı gibi çeşitli belirtiler ise çürüğe işaret edebilir. Tebeşirimsi bir yapıya benzetilen beyaz bir yama yada siyaha yakın bir renk eğer ki dişte görülüyor ise “diş çürüğü” söz konusudur diyebiliriz. Diş çürüğünün tanısı, çocuk diş tedavisi uzmanı tarafından konduğunda ise en iyi tedavi yaklaşımı da yine kolaylıkla belirlenebilecektir.

 Diş Gıcırdatma

Diş gıcırdatma yani bruksizim, yetişkinler başta olmak üzere çocuklarda dahi görülebilen bir problemdir. Stresli, takıntılı, sıkılgan, agresif kişilerde daha sık görülebilen diş gıcırdatmanın nedenleri elbetteki çeşitlidir. Çocuklarda “diş gıcırdatma sesine ek olarak” dişlerde aşınma, yüz kaslarının ağrıması, diş sallanmaları, hassasiyet gibi şikayetler görülebilir ki bu da doğrudan bruksizimi işaret eder. Çocuk diş doktoru tarafından diş gıcırdatmaya sebep olabilecek faktörlerin araştırılması sonucunda gerekli tedavi planlaması yapılır. Çocuklarda diş gıcırdatma tedavisi için genel olarak “takıp çıkarılabilen gece plakları” yine çocuk diş hekimi tarafından önerilir.

Parmak Emme

Anne karnında dahi “parmak emen” bebekler, yaşamının herhangi bir döneminde de yine parmak emme davranışı gösterebilirler. 4 yaşına kadarki zaman diliminde kendiliğinden ortadan kalkan bu alışkanlık, kimi zaman da devam etme eğilimi gösterebilir. Parmak emme alışkanlığının sürekli dişlerin çıktığı yaşlarda da sürmesi ise başta dişlerde olmak üzere damakta da yapısal bozukluklara sebebiyet verebilmektedir. Ön dişlere ve damağa uygulanan parmak basıncı sonucunda oluşan şekil bozuklukları sonucunda dişlerde “estetik” kaygı meydana gelebilmektedir.

Çocuk diş uzmanı tarafından tedavisi gerçekleştirilen parmak emme sorunu, emzik ile de çözüme kavuşturulabilmektedir. Zira; emzik kolay bırakılabilen bir alışkanlıktır.

Okul çağına yakın çocuklarda dahi parmak emme sorununa rastlıyoruz. Çocuğun çevre baskısına ve alaylı konuşmalara maruz kalmaması adına ebeveynlerin “parmak emme alışkanlığı” için mutlaka erken yaşlarda çocuk diş hekimi yâda diş uzmanlarına başvurmasını öneriyoruz.

Emzik 

Emmenin “bebek” üzerine etkisi kuşkusuz ki tartışılmayacak kadar fazladır. Bebekte rahatlama başta olmak üzere güven hissini sağlayan emzik, belirli bir yaştan sonra “damakta ve dişlerde” şekil bozukluklarına sebep olmaktadır. Bu nedenle; doktorların önerdiği emzikleri kullanmaya gayret etmeli ve bir süre sonra emzik alışkanlığından bebekleri/çocukları kurtarmalıyız. Eğer ki bebekte emzik kaynaklı şekil ve yapısal bozukluklar söz konusu ise yine geç kalınmadan çocuk diş hekimine başvurmalıyız.

Biberon Çürüğü

Bebeklerde ve çocuklarda görülen diş çürüklerinin bir diğer sebebi biberon kullanımıdır. Dişlerin üzerinde sürer sürmez kahverengi lekeler gözlemlenir ki bir süre sonra bu dişlerde kırılmalar ve dökülmeler meydana gelir. İşte, bebeklerde diş çürüklerinin sebebi olan biberon, sütün ağızda birikmesine sebep olur ve bakterilerin üremesine ortam hazırlar. Bu nedenle de bebeklerdeki diş çürükleri; biberon çürüğü olarak değerlendirilmeye alınır.

Biberon çürüğü ile karşılaşmamak için kuşkusuz ki önlemler almak gereklidir. Örneğin; bebeğin gece ağzında biberonla uyumasının önlenmesi, biberona şeker, süt, pekmez gibi tatlandırıcıları koymamak, beslenmeden sonra bebeğe su içirmek ve ilk dişlerin sürmeye başlamasıyla beraber ıslak tülbent ile diş temizliğini yapmak gibi çeşitli koruyucu önlemler alınabilir. Eğer ki bu tür önlemler alınmaz ve bebekler “biberon” ile oldukça zaman geçirir ise bir süre sonra biberon çürüğü baş gösterir ki bu da bebeklerde diş ağrısına sebep olur. İltihaplanan dişte haliyle bebeğe sıkıntı verir ve çıkacak olan diğer dişler de bu durumdan etkilenir. İlerleyen diş çürüklerinin çekilmesine karar verilir ise çocukta konuşma problemleri de gözlemlenir. İşte, tüm bu sebeplerden ötürü bebeklerin ve çocukların ağız/ diş bakımlarına özen göstermeli ve biberon konusunda önlemler alınmalıdır.

Çocuk Ortodonti Hastalıkları

Çocuklarda “ortodontik” problemlerin birçoğu bebeklik döneminde diş ve ağız sağlığının yeteri kadar önemsenmemesi ve diş kayıplarıyla yakından ilintilidir. Bazı bebeklerde ve çocuklarda ise yapısal/ şekil bozuklukları ise doğuştan olabilmektedir. Ancak, düzenli olmayan diş dizilimleri ilerde estetik kaygıya ve diğer ortodontik problemlere sebep olabileceği için kuşkusuz ki bu problemler, bebeklik ve çocukluk döneminde çözüme kavuşturulmaktadır. Çocuklarda ortodontik problemlerin ortadan kaldırılması için en iyi çözüm ise çocuk ortodontisti ile görüşmektedir. Çocuklarda diş ve bebekler için diş tedavisi planlamasını en iyi şekilde planlayan çocuk ortodonti hekimleri “çocukluk çağında” tüm ortodontik problemleri çözüme kavuşturabilir. Böylece; çocuklar, yetişkinlik döneminde ortodonti tedavilerine gerek duymaz.

Çocuk Diş Tedavisi Uzmanı Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Bebeklerde yâda çocuklarda meydana gelen diş ve diş eti problemleri tedavi edilmediği takdirde diş kayıplarına dahi sebep olabilmektedir. Aynı zamanda ileriki yaşamda ortodontik hastalıklara da zemin hazırlayabilen bebeklik ve çocukluk dönemi diş problemleri, kuşkusuz ki “erken dönemde” tedavi edilmelidir. Sizde bebeğinizde yâda çocuğunuzda diş ve diş eti problemleriyle karşılaştıysanız Dent Dizayn’ın çocuk diş doktoru yâda çocuk diş uzmanıyla görüşebilir ve gerekli tedavileri başlatabilirsiniz. Çocuk diş tedavisi doktoru portföyümüzden seçeceğiniz çocuk diş hekimi ile çocuğunuzun ağız ve diş sağlığı için “en iyi tedavi seçeneklerini” seçebilmek ve kısa sürede tüm diş ve diş eti problemlerini çözüme kavuşturmak için hemen Dent Dizayn’a ulaşın!

Çocuk diş tedavisi ücretleri konusunda bilgi almak içinse Dent Dizayn olarak bizlere ulaşabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz. İstanbul Sancaktepe’de çocuk diş tedavisi alanında sizlere hizmet veren Dent Dizayn olarak bizler, çocuk diş doktoru yâda çocuk diş uzmanı ile görüşmeden “fiyat bilgisi” almamanızı öneriyoruz. Zira; çocuğunuzdaki diş yâda diş eti problemlerinin net tanısının konması ve tedavi seçeneğinin değerlendirilmesi ile net fiyatlar belirlenebilecektir. Bu nedenle; çocuklarda diş problemleri için Dent Dizayn’daki çocuk diş hekimleri ile görüşerek “fiyat bilgisi” talep etmenizi öneriyoruz. Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz